Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua
Contact

Get in touch

Contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua
Denpasar, Bali
Ubud, Bali

Sandi MVP - Življenjepis

»Sandi MVP« je nadimek Sandija Nemeta, prvega grla postojnskega hip–hopa. Svojo pot v svet glasbe je pričel že v osnovni šoli s pisanjem prvih pesmi, v srednji šoli pa je že začel snemati prve skladbe, sprva na očetov kasetofon, pozneje pa na računalnik. Po nekaj letih samostojnih poskusov se je pridružil postojnskemu hip–hop kolektivu »Armagedon tim«. Skupaj so začeli resneje in intenzivneje snemati v domačem improviziranem studiu. Širitev ekipe, produktivnosti in vedno večeje število nastopov, so Armagedon tim pripeljali do najema različnih prostorov v katerih so postavili studio, a kljub veliki kreativnosti, želji in perspektivi žal niso našli skupnega jezika. Nekaj materiala se pojavi na takratnem portalu myspace in partisu, večina pa »umre« na disku, tako kot veliko slik in video posnetkov. Zaradi postopnega razpadanja kolektiva se je Sandi ponovno začel posvečati samostojni karieri. Sodeloval je z raznimi slovenskimi reperji ter vzporedno organiziral hip-hop dogodke v Postojni in izven nje. Izpostaviti velja soudeležbo na festivalu »Hip hop Asvalt« in tekmovanju »Bitka za Postojno«. Leta 2012 je ponovno združil moči s še enim nekdanjim članom »Armagedon tima«, producentom »Loopzillo«, ki je poskrbel za glasbene podlage za prvi Sandijev EP, naslovljen »Lost beats«, posnet v Loopzillinem domačem studiu. EP je naletel na dober odziv slovenske hip–hop scene. Sledila so sodelovanja z vidnejšimi akterji na njej in gostovanja na radijskih oddajah. V sodelovanju z videoprodukcijsko ekipo »O.D.S. Crew«, s katero sodeluje še danes, je posnel več videospotov bodisi kot samostojen izvajalec bodisi v sodelovanju z reperskimi kolegi.  Aktivno se je vključil tudi v balkansko hip–hop sceno. S  skladbo »Na klupici« se je uvrstil na kompilacijo »Ex – Yu mixtape«, poleg tega pa je sodeloval še na projektu »SJFR – 50 Balkan MC’s on one beat«, obakrat je svoje jezične spretnosti pokazal v jeziku bivše skupne države. Ves ta čas pa je v glavi že načrtoval in snoval izdajo dolgometražnega prvenca »Feniks Adelsberg«, ki predstavlja presek Sandijevega ustvarjanja od leta 2013 naprej. Na njem gostujejo tako lokalni kot širše uveljavljeni reperji in producenti, narejenih je bilo tudi nekaj videospotov. Navdih za naslov in tematike na albumu je našel v legendi o Feniksu, ki ponazarja vzpone in padce v Sandijevi karieri in razvoju mesta Postojna.

 

FENIKS ADELSBERG

Je dolgometražni prvenec postojnskega reperja Sandi MVP-ja na katerem se mu za mikrofonom pridružijo stanovski kolegi: Kosta, Till-n, Iaria, MC Edo, Trkaj, Gero, Princip, Mito, LP in Izič. Za glasbeno produkcijo pa so poskrbeli Easy Be4tz, Loopzilla, Doša, DJ SHoCK, Emiljo A.C., Neon Gee Beats, TM Blast in Urban Click. Album je posnet in zaključen v studiu Riba, razen akustične skladbe, posnete v studiu Krajnik. Na albumu se nam Sandi predstavi kot zagrizen lokal patriot, družbenokritičen avtor ki išče alternative obstoječemu ustroju, in človek, ki kljub nemogočim družbenim razmeram vidi možnost osebnega in družbenega napredka v pozitivnem pristopu do življenja. Na koncertih skladbe z albuma predstavi, ali na glasbene matrice, ali v živo z bendom, ali v akustični zasedbi.

 

 

KRATKO IN JEDRNATO

Sandi MVP je najbolj prepoznaven in aktiven član postojnske hip–hop scene, katere del je že od srednje šole; sprva kot član kolektiva nato pa kot samostojen izvajalec. Do sedaj je izdal EP, naslovljen »Lost beats«, sodeloval je z mnogimi priznanimi MC-ji in producenti, ter organiziral številne hip–hop dogodke. Letos pa je končno izdal dolgometražni prvenec »Feniks Adelsberg«, ki predstavlja presek njegovega dosedanjega ustvarjanja.

Izič - Življenjepis

Izidor Čegrlj ali kot ga poznamo mi pod vzdevkom izič , je reper in beatmaker ki prihaja iz notranjskega konca,bolj natančno iz Cerknice. Svojo glasbeno pot je začel leta 2004 iz same zabave nakar sledi vrsta demotov ki končajo na raznih socialnih omrežjih in tudi na you tube-u. Kasneje se je tudi resno dal v ustvarjanje svoje glasbe,produciranje,beatmejkanje in pisanje tekstov. Na svojem prvemu nastopu “Hip Hop Asvaltu” ki ga je takrat organiziral dolgoletni znanec Roko Žitko, spozna Sandi Nemet-a s katerim se kasneje poveže in nadaljuje svojo pot z nastopi in glasbo. Leta 2012 skozi dolgo pot učenja miksanja,produciranja glasbe in iskanja nekega svojega stila(Glasu) izda svoj prvi album Ulica Brestov. Album je v celoti zmiksal in sproduciral sam. Na albumu ima samo eno gostovanje (Featuring)in sicer z domačinko Binno v pesmi “Muzika za kruzanje”. Album “Ulica Brestov” je bil v celoti posnet v postojni pri Jure-tu Milavec. Pesmi na albumu so raznolike ene nosijo težjo tematiko kot so težko otroštvo,odraščanje v razbiti družini in nasilju, druge pa bolj razvedrilne in humoristično obarvane s tudi nekaj družbeno kritičnimi besedili. V albumu lahko slišimo tudi par pesmi v srbo/hrvaškem jeziku . Med izdajo albuma je izdal tudi dva videospota kot so Duh in povsod jih vidm. Za Povsod jih vidim spot sta bila kriva prijatelja Jan Štefančič in Bor Šparemblek, prav tako cerkničana.Za spot “duh” je bil pa zadolžen Goko a.k.a. Studio Riba. 

Takoj po prvemu albumu se vrže v ustvarjanje drugega projekta/albuma ki ga realizira leta 2015 pod imenom Družinski portret. Album ima tokrat poleg njegovih beatov tudi instrumentale drugih glasbenikov kot so B&D,Alyo,Goko in KidCrateDigga. Posnet je bil v celoti v studio Riba (Domžale), kjer je bil tudi zmiksan in masteriran s strani Gorana Gambirože a.k.a. Goko-ta. Za scratche na albumu so poskrbeli Dj Kpow in Sunny Sun, cover je bilo pa delo Bor Šparemblek-a!. 

Za razliko od prvega albuma ,ima tukaj tudi nekaj gostovanj dugih mc-ijev kot so, Mc Edo (Postojna) ,Sandi Mvp (Postojna),Marchezz(Domžale) in Kowk(Cerknica). Z albumom prideta ven tudi videospota za pesem “Iz Dana u dan” ki je bilo delo Studio Ribe , in “Slabe Namere” katerega so sestavili Jan Štefančič, Bor Šparemblek in Zala Dolničar. 

Po drugem projektu se umakne od mikrofona in se posveti ustvarjanju Beatov in izda tudi nekaj beat tape-ov, in sodelovanj z drugimi artisti tokrat le v producentskem smislu. Po 5 letih pavze stopi spet za mikrofon in izda nekaj singlov ter videospot za pesem “Da vse mine”( 2019). Tokrat se poveže spet z Sandijem s katerim začneta ustvarjati glasbo kot dvojec tako tudi kot samo založba z imenom “Kaušspiu Records”. Njegovi teksti nas včasih znajo šokirati z shock value rimami,surovimi punchi,in primitivnem humorju. Sam navaja sicer da poslušalec ne vzame vsega resno saj na koncu dneva je to le glasba in njegov način izražanja,nekatere stvari so rečene zgolj za zabavo . Je prvi reper iz cerknice in trenutno edini aktiven v glasbi.